Nu är det dax att skörda sommaräpplena!
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Rör ut den smulade jästen med mjölken som först har värmts till 37°. Tillsätt 6 dl av mjölet och övriga ingredienser till degen.
- Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Tillsätt det resterande mjölet och arbeta ihop degen efter jäsningen.
- Kavla ut degen till en tunn rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop så att skarven kommer under.
- Flytta över längden till en plåt. Dela den i två bitar om du vill. Skåra ovansidan med en vass kniv och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
- Pensla med äggvitan och grädda på andra falsen nerifrån i ca 25 minuter. Låt kallna under bakduk. Kan frysas.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar