Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppellängd - diabetes

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Nu är det dax att skörda sommaräpplena!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Rör ut den smulade jästen med mjölken som först har värmts till 37°. Tillsätt 6 dl av mjölet och övriga ingredienser till degen.
  3. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Tillsätt det resterande mjölet och arbeta ihop degen efter jäsningen.
  5. Kavla ut degen till en tunn rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop så att skarven kommer under.
  6. Flytta över längden till en plåt. Dela den i två bitar om du vill. Skåra ovansidan med en vass kniv och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
  7. Pensla med äggvitan och grädda på andra falsen nerifrån i ca 25 minuter. Låt kallna under bakduk. Kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.