Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Absolut en av de godaste efterrätter jag vet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skiva några syrliga äpplen och lägg skivorna som taktegel i smord eldfast form. Sockra lätt och strö gärna över lite kanel. Sätt in i ugn, 200 grader, tills äpplena mjuknat.
  2. Under tiden vispas 2-3 äggvitor till mycket hårt skum. Rör ner 1-2 msk socker och fortsätt att vispa ytterligare några minuter. Bred smeten över äpplena och sätt in formen i ugnen igen tills marängen stelnat och fått lätt färg.
  3. Smakar ljuvligt med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.