Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors zarahs äppelmaräng

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Italiensk maräng, vispad med varm sockerlag. Blir fast i konsistensen och behöver bara snabbt få färg i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten. Låt koka ihop 10-15 minuter under lock, utan att kompotten får färg. Häll upp i en ugnssäker form eller små ugnssäkra portionsformar. Låt svalna.
  2. Maräng: Koka upp vatten och 1½ dl socker i en kastrull. Låt koka till 122 grader, använd en digital termometer. Vispa under tiden äggvitor, 1 msk socker och citronjuice med elvisp i en väl rengjord bunke. Vispa till ett fast skum.
  3. Tillsätt den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Vispa ca 10 minuter, tills marängen svalnat. Spritsa eller bred marängen över äppelkompotten.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in formen mitt i ugnen ca 5 minuter, tills marängen fått fin färg. Passa noga så att den inte bränns.
  5. Servera äppelmarängen med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.