Söt god kaka med kanelsmörsocker-fyllning. Min farmor gjorde dessa och jag tycker de är så goda!
Instruktioner
- Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer.
- Kavla ut degen till en stor fyrkant, eller dela i två delar och kavla ut var del för sej,vilket som.
Grädda i ca 200 grader tills kakorna är genomgräddade men ljusa.
- Låt svalna under duk. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena delen, lägg den andra halvan ovanpå. Linda in i fuktig köksduk ett tag - den blir mjukare då. Skär i smala fyrkanter. Får du nåt över efter fikat så förvara i plastpåse.
Går finfint att frysa.
Publicerat den
2 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda.Min sambo sätter betyget till en 5:a.Kommer att bakas fler gånger.