Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Annas läfsor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Söt god kaka med kanelsmörsocker-fyllning. Min farmor gjorde dessa och jag tycker de är så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer.
  2. Kavla ut degen till en stor fyrkant, eller dela i två delar och kavla ut var del för sej,vilket som. Grädda i ca 200 grader tills kakorna är genomgräddade men ljusa.
  3. Låt svalna under duk. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena delen, lägg den andra halvan ovanpå. Linda in i fuktig köksduk ett tag - den blir mjukare då. Skär i smala fyrkanter. Får du nåt över efter fikat så förvara i plastpåse. Går finfint att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 23 augusti 2008

    Jättegoda.Min sambo sätter betyget till en 5:a.Kommer att bakas fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.