Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors skaldjurslåda

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En festlig rätt som går att använda vid många olika tillfällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i spad, vatten och salt efter anvisning på paketet. Bred ut riset på ett smort ugnssäkert fat. Skala räkorna och lägg dem på riset tillsammans med sparrisbitar och svamp.
  2. Vispa grädden och blanda den med majonnäs och äggulor. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem i såsen och bred den över. Strö på ost och grädda i 225 grader tills ytan har fin färg, ca 15 minuter.
  3. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.