Kardemummadoftande äppelkaka med vackert spritsat marängtäcke - den här kakan kan ingen motstå för den är super god.
Instruktioner
- Smält smöret. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggulor och socker (spara vitorna).
Rör i det avsvalnade smöret tillsammans med filmjölken.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd ihop till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm.
- Skala äpplena och skär dem i klyftor. Fördela dem över smeten och strö över kardemumma.Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
- Under tiden kakan står i ugnen:
Vipa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning. Smeten skall bli riktigt hård.
- Spritsa eller bred ut marängen på kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter.
- Skär kakan i rutor. Ät och njut!
Publicerat den
16 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar