Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljuvlig äppelmaräng

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kardemummadoftande äppelkaka med vackert spritsat marängtäcke - den här kakan kan ingen motstå för den är super god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggulor och socker (spara vitorna). Rör i det avsvalnade smöret tillsammans med filmjölken.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd ihop till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm.
  3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Fördela dem över smeten och strö över kardemumma.Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  4. Under tiden kakan står i ugnen: Vipa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning. Smeten skall bli riktigt hård.
  5. Spritsa eller bred ut marängen på kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter.
  6. Skär kakan i rutor. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.