Fixar du lätt i långpannan.
Och mumsiga blir dom!
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna av.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt försiktigt i äggvispet.
Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
- Blanda kanel och socker i en skål.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena och vänd dem i kanel-sockret.
Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
- Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
underbar äppel kaka, numera finns den alltid i min frys för att lätt tinas när man är sugen på någon gott... måste provas. Kom ihåg att det ska vara mycket äpplen i, annars blir det bara en socker kaka med lite äpple.
Har bakat äppelkakan idag, FANTASTISKT GODA och enkla att göra. Blir absolut en av familjens favoriter! Tack!
Bakade dessa idag. MUMS! Väldigt goda och mycket blev det.
Enkelt och gott
Mycket god och lättgjord äppelkaka! Kanon :)
Har precis, bakat denna goda kakan. Jag la till lite kardemumma men annars följde jag ditt recept. Tack för ett lättbakat och mycket "valuta" för jobbet. ;) Kommer göras fler ggr och ska då testa med andra frukter som, t. ex. päron. 5 stjärnor utan problem. :D
Super god! Kommer att göra den igen!