Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarmelad

 
Skriv ut

Denna supergoda, höstliga marmelad var ett av läsarnas bästa recept i Allt om Mat nr 3 2004. Förutom att den är god på smörgås är den även utmärkt till risgrynsgröt. Receptet ger ca 3½ dl marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Raspa citronskalet och lägg det i en kastrull med en bottenskyla vatten. Skala av det vita och skär citronen i skivor. Det vita och kärnorna knyts in i gasväv och läggs i kastrullen tillsammans med citronskivorna. Koka på svag värme under lock 30 minuter.
  2. Ta upp gasvävspåsen och låt den svlna. Krama ur påsen ordentligt så att vätskan rinner ned i kastrullen. Släng sedan påsen.
  3. Tillsätt 3 dl socker och 2 msk koncentrerad äppeljuice i kastrullen och koka på svag värme utan lock 15 minuter.
  4. Skala äpplena, kärna ur och tärna dem i ca ½ cm stora kuber. Lägg i tärningarna i kastrullen tillsammans med en kanelstång och låt koka utan lock ca 20 minuter. Häll marmeladen i en glasburk och dekorera med kanelstången.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.