Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpizzor

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Ett festligt äppelvetebröd som brukar falla de flesta i smaken. Det går utmärkt att göra dem till två stora pizzor istället, gräddningstiden blir bara något längre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Tillsätt kardemumma, äggulor, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i bitar. Rulla till bullar och kavla sedan ut dem till rundlar 8-10 cm i diameter. Strö mandelmassan över degen. Skiva äpplena tunt och lägg på dem. Strö över kanel och socker och pensla med smör. Låt jäsa ca 20 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.