Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk köttcurry

 
Skriv ut

Mustig, mörk gryta utan att bryna köttet. En fördel tycker jag. Har inga exakta mått men det skall vara mycket smör och lite vatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt finhackad vitlök och curry och låt det fräsa liten stund. Tillsätt köttet i ca 2 x 2 cm små bitar. Rör om lite och tillsätt vattnet och kanelstången. Äppelbitarna tillsätts mot slutet av kokningen.
  2. Koka nu grytan men man måste efter hand tillsätta lite vatten i taget. Köttet ska alltså inte koka i mycket vatten.
  3. Gott som tillbehör: banan i skivor, mangochutney, jordnötter, russin, kokos mm. Bara att välja vad ni har hemma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.