Jag får så mycket beröm för den här grytan och folk har en tendens att vilja bjuda hem sig när den ska lagas, så jag tänkte att jag delar med mig till er av mitt lilla recept också! Hoppas det ska smaka!!! Jag har en förkärlek till långkok och då framförallt grytor, jag har gjort den här grytan på vildsvin tidigare, nu i helgen så gjorde jag den på älg (tror absolut på både hjort och rådjur också) och det blev minst lika bra! Har du inte tillgång till eller inte gillar viltkött går det precis lika bra med oxkött! Jag har använt mig utav en färdig blandad afrikansk grytkrydda som jag köper på marknad (finns alltid olika kryddblandningar på marknader att köpa) innehållande (kummin, kanel, kardemumma, nejlika, koriander, peppar, senapsfrö och örter). Och av en honung från Gillastig honung som heter Åsas special innehållande (kakao, kanel och muskotnöt). Har du inte kryddblandningen eller honungen så går det ju utmärkt ändå, det är bara att använda de kryddor jag radat upp här och smaka av efter hand.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Undrar bara - vad är afrikansk grytkrydda och var hittar man den?