Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas i romkolasås med färskostkokosglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Känn Karibiens bris i denna goda dessert. Glassen blir hård, så låt den gärna stå två timmar i kyl före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.
  2. Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.
  3. Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till en simmig konsistens på hög värme i 5 ca minuter.
  4. Rosta kokosflingorna i en het torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ur kärnorna. Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäpplekärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.