Känn Karibiens bris i denna goda dessert. Glassen blir hård, så låt den gärna stå två timmar i kyl före servering.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.
- Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.
- Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till en simmig konsistens på hög värme i 5 ca minuter.
- Rosta kokosflingorna i en het torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ur kärnorna. Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäpplekärnor.
Publicerat den
17 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar