- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
God, fräsch och inte allt för onyttig. 1,5 poäng/portion.
Instruktioner
- Blanda socker, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme 3-4 min till "simmig" koncistens. Låt lagen kallna.
- Vispa äggvitan till hårt skum.
- Häll den krossade ananasen med sin juice i en matberedare eller mixer. Häll i sockerlagen och blanda.
- Häll blandningen i skålen med äggvitan och blanda försiktigt.
- Låt fruktmassan stå i frysen 5-6 timmar. Ta ut skålen och vispa om med en gaffel ett par gånger innan massan frusit helt.
- Ska serveras direkt eller stå över natten. Ta då ut den och låt den stå i 20 min. i kylen innan servering.
Publicerat den
15 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar