Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananassorbet viktväktarnas

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God, fräsch och inte allt för onyttig. 1,5 poäng/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, vatten och citronsaft i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme 3-4 min till "simmig" koncistens. Låt lagen kallna.
  2. Vispa äggvitan till hårt skum.
  3. Häll den krossade ananasen med sin juice i en matberedare eller mixer. Häll i sockerlagen och blanda.
  4. Häll blandningen i skålen med äggvitan och blanda försiktigt.
  5. Låt fruktmassan stå i frysen 5-6 timmar. Ta ut skålen och vispa om med en gaffel ett par gånger innan massan frusit helt.
  6. Ska serveras direkt eller stå över natten. Ta då ut den och låt den stå i 20 min. i kylen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.