Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annica´s Mintkladdkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Min dotter som är 16 år har gjort den här kladdkakan, och den är helt undebart god. Servera den med vispad grädde och garnera med physalis eller jordgubbar mmmm......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  2. Häll i smör och den smälta nötkrokanten. Häll smeten i en smord och bröad pajform.
  3. Grädda i 175 grader i ca18- 20 min beroende på hur stor pajformen är. Servera med grädde, pajen är godast kall. (Jag tror att det går att smälta chokladen med smöret på svag värme, men har ej testat det än.)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gottgris 29 juli 2008

    Jättesmarrig kladdkaka som jag gjorde idag. Chokladen smälte jag i smöret, gick hur bra som helst.

  • Anakia 5 december 2009

    Hej, ja har gjort denna läckra kladdkaka, men ändrade lite på i receptet då de finns nöt allergiker, Ja gjrde helt enligt receptet men bytte ut Marabou mintkrokant mot 10 st After Eight som ja la i den smälta smöret. Kakan blev så god! Alla tyckte om den och skall ha den på min dotters 14 års födelsedag. Mvh Annica

  • Annelig 1 maj 2011

    Denna kaka är jätte god. Har gjort den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.