Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Antonias pasta med valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God och lättlagad pasta med valnötter, tomat och persilja. Ta gärna fullkornsspagetti, men vanlig blir förstås också gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen tillsammans med ungefär 2 msk olivolja.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka sedan persiljan fint och valnötterna grovt. Stöt brödskivprna i en mortel eller smula dem grovt i matberedare. Strimla basilikan. Riv osten.
  3. Fräs den hackade vitlöken i resten av olivoljan och på ganska låg värme. Häll i tomaterna, tillsätt salt, svartpeppar och lite socker. Koka röran i 10 minuter utan lock. Vänd ner persilja, brödsmulor och valnötter. Smaka av.
  4. Blanda sedan detta med den nykokta, avrunna spaghettin och rör också ner riven ost. Strö över basilikan. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.