Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och len i smaken och lättgjord. Ingefärsyoghurten är en smaksak, vill man inte servera den till soppan så går det bra att hoppa över. Som middagssoppa räcker soppan till 4 portioner, serverar man den som förrätt i småportioner räcker den till 10 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och morötter. Stek i smör i en kastrull.
  2. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med saffran när löken börjar ta färg. Fräs alltihopa ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 15 minuter under lock. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i apelsinjuice. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Ingefärsyoghurt: Riv ner någon tesked färsk ingefära i matyoghurt och rör om. Ringla detta över soppan och strö på lite hackad gräslök eller persilja vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • modoc 4 december 2012

    Jättegod soppa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.