Havregryn får en lätt mandelsmak när de används i kakor som dessa och sakta rostas under gräddningen. Apelsinsmaken gör flarnen lite extra festliga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst.
- Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat och apelsinskal. Rör ner blandningen i sockersmeten och arbeta ihop allt till en deg.
- Ta upp degen på en arbetsbänk. Rulla ut den till smala längder. Skär demi 60 bitar, ca 1,5 cm breda. Rulla bitarna till hasselnötsstora kulor.
- Lägg degkulorna på bakpappersklädda plåtar. Tryck ut dem till flarn med hjälp av en gaffel. Doppa gaffeln i kallt vatten då och då så fastnar den inte i degen.
- Grädda apelsinflarnen mitt i ugnen, ca 7 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från plåtarna. Låt dem sedan kallna på ett plant underlag.
- Fyll med chokladkräm: Flarnen kan också läggas samman med chokladkräm mellan. En enkel chokladkräm gör du så här: Blanda 50 g rumsvarmt smör med 3/4 dl florsocker, 1-2 tsk vaniljsocker och 1-1,5 msk kakao till en smidig kräm.
Publicerat den
11 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar