Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglaserat revbenspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tjockskuret revbenspjäll som grillas eller ugnsteks ger ett saftigt och fint kött. Smaksättningen kan varieras på många olika sätt, t ex med färspressad, ingefärskryddad apelsinsaft som ger en frisk smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg revbenspjället i en ugnsäker form med den feta sidan upp. Skåra ytan i ett rut mönster. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den. Låt spjället stå svalt i ca 2 tim.
  2. Stek spjället i 175 grader. Låt det först steka ½ tim med den beniga sidan upp. Vänd därefter spjället och låt det steka vidare. Ös då och då med marinaden. Spjället är klart när köttet lossnar lätt från benen.
  3. Skölj apelsinen och skär den i tunna skivor. Dela skivorna på mitten. Ca 10 min innan spjället är klart garnerar du det med apelsinskivorna. Pensla eller ös med steksky och låt spjället steka klart. Sär upp spjället i skivor och servera.
  4. Servera spjället med kokt potatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.