Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglass

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

gott och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft. Vispa samman rivet skal, äggulor, socker, 1 dl grädde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar. Låt kallna. Vispa resterande grädde (1 1/2 dl) och vänd ner den i krämen. Frys in i en avlång sockerkaksform i cirka 3 timmar. Täck med folie eller plastfilm.Ta upp, skär i skivor eller gör kulor. Garnera med apelsinskal.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • KickiKiwi 21 december 2007

    mums det låter riktigt gott det måste jag prova nån gång :D och det låter riktigt lätt att göra.

  • Voffas 4 mars 2010

    Gjorde den i glassmaskin och glassen var otroligt god!

  • blohjort 13 oktober 2011

    mycket god glass.Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.