Det här är en sann sommarfavorit! Låt glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat.
Instruktioner
- Kompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarberbitarna med vattnet 2 minuter i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker och koka ytterligare 2 minuter. Låt kompotten kallna.
- Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
- Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen.
- Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Sila och häll smeten i en bunke. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
- Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och kör i glassmaskin.
- Rippla och varva glassen med rabarberkompotten i en form. Ställ den i frysen i 1-2 timmar.
- Kula upp glassen i väl kylda glas och garnera med strössel.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar