Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberripplad apelsinglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en sann sommarfavorit! Låt glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarberbitarna med vattnet 2 minuter i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker och koka ytterligare 2 minuter. Låt kompotten kallna.
  2. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen.
  4. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Sila och häll smeten i en bunke. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
  5. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och kör i glassmaskin.
  6. Rippla och varva glassen med rabarberkompotten i en form. Ställ den i frysen i 1-2 timmar.
  7. Kula upp glassen i väl kylda glas och garnera med strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.