140 kalorier per portion.
En gryta med intensiv smak och silkeslen konsistens.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela auberginerna i halvor på längden, skär ett djupt rutmönster på den skurna sidan av auberginehalvorna.
- Bred en tsk av currypastan på varje halva och lägg dem med den skårade currykryddade sidan uppåt i en långpanna.
- Baka aubergine halvorna i ugnen ca 30 minuter, tills de mjuknat.
- Skala lök och vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Värm en stekpanna med oljan och fräs lök och vitlök till de mjuknat ca 5 minuter.
- Flytta över auberginerna till en skärbräda och skär dem i bitar efter markeringarna. Lägg dem i pannan tillsammans med löken, tillsätt buljong eller vatten och koka upp.
- Koka hastigt utan lock i 10 minuter tills nästan all vätska har avdunstat. Ta pannan av värmen, rör ned yoghurt och hackad koriander.
- Servera.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar