Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och grönsaksbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Detta brödet är absolut godast nybakat och skall serveras varmt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen på 200 º.
  2. Börja med fyllningen: Finhacka salladslöken, paprikan och timjan. Klipp baconen fint, fräs baconen knapert.
  3. Gör degen: Nyp ihop smör och mjöl i en bunke. Det ska vara en grynig massa. Blanda ner salt samt äggen, ett i taget.
  4. Ljumma mjölken till 37 º. Rör ut jästen med lite av mjölken. Blanda ihop den gryniga massan med mjölken och jästen.
  5. Rör ner salladslök, paprika, timjan, bacon och den rivna osten. Fyll muffinsformar till 1/3 med deg (eller en smord sockerkaksform om du vill ha ett enda bröd).
  6. Jäs i 25 minuter (stora brödet ca 35 minuter). Grädda 20-25 minuter för muffins(ca 30-35 för stort bröd).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.