Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconinlindad köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ny variant av köttfärslimpa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken. Finhacka svampen. Fräs det mjukt i lite olja och krydda med salt och peppar.
  2. Blanda ned färsen, senap, ägg, ströbröd och crème fraiche. Salta och peppra.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg i smord form. Täck med baconskivorna.
  4. Skala rotfrukterna, skär i bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen cirka 45 minuter. Hällpå buljongen efter halva tiden. Ta ut formen.
  5. Sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden. Koka såsen i 3-5 minuter och red av med 1 matsked majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  6. Skär färslimpan i skivor och servera med såsen, nykokt potatis och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.