- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En ny variant av köttfärslimpa
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken. Finhacka svampen. Fräs det mjukt i lite olja och krydda med salt och peppar.
- Blanda ned färsen, senap, ägg, ströbröd och crème fraiche. Salta och peppra.
- Forma färsen till en limpa och lägg i smord form. Täck med baconskivorna.
- Skala rotfrukterna, skär i bitar och lägg i formen. Ställ in i ugnen cirka 45 minuter. Hällpå buljongen efter halva tiden. Ta ut formen.
- Sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden. Koka såsen i 3-5 minuter och red av med 1 matsked majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Skär färslimpan i skivor och servera med såsen, nykokt potatis och haricots verts.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar