Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel att tillreda och smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och häll i den smulade mögelosten. Blanda i en halv dl klippt persilja. Peppra och salta efter egen smak. Häll i 3-4 cl whisky och det vita vinet samt en klick smör. Låt såsen koka ihop cirka en halv timma.
  2. Under tiden såsen kokar skär baconet i småbitar och stek dem frasiga. Låt baconet rinna av eller lägg det på hushållspapper.
  3. Laxkotletterna läggs i en form som sedan täcks med det stekta baconet.
  4. Såsen hälls över laxen och baconet och ställs i ugnen i cirka 30 minuter. 175 grader.
  5. Färsk pasta eller pressad potatis passar bra till rätten.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • canonlars 21 oktober 2008

    Tack för bra recept min fru blev väldigt glad . hoppas bilden duger på rätten som jag hat tagit

  • farmoringer 4 mars 2009

    Tack för ett gott recept. Jag hade ingen bit ädelost hemma utan använde tuben ädelost som jag hade istället. Sen redde jag av såsen lite för jag ökade mängden för jag gillar tjock sås. Jag glömde smöret kom jag på sen. Kanske hade smakat annorlunda med det. Men det var gott som det var ändå.

  • uffegw 5 mars 2009

    Hej. Kul att du gillade mitt recept. Bra också att man inte är receptslav utan båda törs och vill prova sig fram.

  • GbgElvira 7 april 2012

    Så himla gott & då tog jag frusen portionslax Faten blir tomma & alla slåss om sista sås skvätten Kanon recept Tack ;o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.