Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad choklad med romrussin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burken/burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.
  3. Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.
  4. Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.