Smeten kan göras dagen före och bakas strax före servering. Rommen kan ersättas med kaffe eller apelsin.
Instruktioner
- Romrussin: Koka upp vatten och socker. Smaksätt med rom. Lägg russinen i glasburk och häll den varma lagen över. Stäng burken/burkarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smör och choklad i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron. Ta upp bunken och rör ner äggen och äggulan i smeten. Sikta ner övriga ingredienser.
- Fördela smeten i små värmetåliga portionsformar eller syltburkar (ta bort gummiringen) och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Smeten ska fortfarande vara lös i mitten.
- Pudra över florsocker och strö över romrussin. Garnera med mynta. Servera genast medan chokladen fortfarande är varm och krämig.
Publicerat den
1 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar