Detta recept tyckte jag lät spännande när man ska baka en citronkräm, så jag var tvungen att pröva det.
Tummen upp får det av mig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp 3 dl grädde, socker, vaniljfrön och finrivet citronskal.
- Vispa äggulorna och blanda med citronjuice och den varma grädden. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i små portionsformar.
Ställ dem i en form med höga kanter. Koka upp vatten och häll i formen så att det täcker ungefär upp till halva portionsformarna.
Ställ in i ugnen ca 45 minuter.
Låt dem svalna i vattenbad och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
- Vispa resterande grädde lätt, dela och gröp ur passionsfrukterna.
- Toppa citronkrämen med grädde, passionsfrukt och kokosflingor.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar