Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad citronkräm med kokostopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta recept tyckte jag lät spännande när man ska baka en citronkräm, så jag var tvungen att pröva det. Tummen upp får det av mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp 3 dl grädde, socker, vaniljfrön och finrivet citronskal.
  3. Vispa äggulorna och blanda med citronjuice och den varma grädden. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i små portionsformar. Ställ dem i en form med höga kanter. Koka upp vatten och häll i formen så att det täcker ungefär upp till halva portionsformarna. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. Låt dem svalna i vattenbad och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
  4. Vispa resterande grädde lätt, dela och gröp ur passionsfrukterna.
  5. Toppa citronkrämen med grädde, passionsfrukt och kokosflingor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.