Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad espressocheesecake med chokladglasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad och kaffe är en klassisk smaksättning. Kakan smakar som en kall caffelatte med chokladtopping. Mums! Kan det bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera en ugnsfast form innehållande ca 2 cm vatten längst ner i ugnen. Sätt ugnen på 175º. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Rör ner det smälta smöret och kaffet och blanda väl. Tryck ut blandningen i botten av en rund springform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda den 10 min och låt den svalna i formen.
  2. Vispa osten mjuk och luftig med en elvisp och tillsätt sedan socker, maizena och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget och rör sedan i grädde och kaffe. Häll smeten i formen och grädda i ca 55 min eller tills den precis har stelnat i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna. Ställ den i kylskåpet över natten.
  3. Ta loss ytterkanten på formen och lossa kakan från formens botten. Låt kakan glida över på ett serveringsfat. Värm grädden i en liten kastrull. Dela chokladen i bitar och smält den i den varma grädden. Bred den varma glasyren över kakan och låt den stelna. Glasyren blir mjuk och glansig om gör den alldeles innan man serverar. Den blir hårdare och lite matt om man ställer in den i kylskåpet igen.
  4. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.