Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Jag använder muffinsplåtar (som rymmer 6 st stora muffinsar) och placerar stora pappersformar i ”skålarna”. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål, blanda mjöl, salt och bakpulver i en tredje skål. (Det går även bra att smälta smöret och blanda ner det i de övriga ”blöta” ingredienserna om du ej har rumstempererat smör när du vill baka). Fördela smeten i formarna till ca 2/4 delar. Fördela rikligt med bananskivor och klyftade jordgubbar över smeten och fyll därefter upp med smet till strax under kanten. Lägg slutligen någon bananskiva på toppen. Grädda i ca 25-30 min eller tills en sticka känns torr. När muffinsarna har svalnat brukar jag lägga en klick med glasyr på toppen och ovanpå detta trycka fast halv jordgubbe, det blir jättefint.