Du kan bara inte misslyckas med att göra goda köttbullar!
Instruktioner
- Blanda först ströbröd med mjölk eller vatten.
Låt blandningen svälla i 10 minuter.
- Blanda köttfärsen med ägg, salt, kryddor och lök.
Tillsätt sedan det uppblötta ströbrödet i färsen.
Arbeta allt smidigt.
- Rulla små köttbullar eventuellt med lite vattensköljda händer och lägg dem sedan på gladpack som ligger för att skydda skärbrädan lite bättre.
- Bryn smöret lite gyllenbrunt och lägg ned köttbullar eftersom och inte för trångt.
Låt köttbullarna få en liten stekyta och skaka sedan pannan lite eller ta en tesked och försök att lossa dem försiktigt.
- När det finns en stekyta på båda sidor kan du skaka pannan lite mera för att få alla jämnt brynta.
Lägg upp köttbullar i en panna med lock och häll sedan på vatten i stekpannan och vispa ihop till en steksky som sedan hälls i en annan panna.
Detta upprepar du för varje gång en omgång köttbullar har stekts.
- Sätt nu stekskynspannan på spisen och rör ut vetemjölet med lite vatten som sedan hälls ned i den varma stekskyn. Vispa och späd med mera vatten om allt känns för tjockt. Sätt gärna ned lite grädde efter behov. Salta och peppra och om du vill ha såsen brunare sätt dit lite soja.
- Såser ska alltid koka i minst 5 minuter för att få bort mjölsmaken, smaka av och känn efter om allt smakas som du vill ha det.
- Lycka till!
Publicerat den
14 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jajemensan. De blev lyckade. Skickar en bild som tack för receptet!
Tack vännen :-) /kram Bappi
goda men lite för smetigt så svårt att rulla till bollar... tar mindre vätska nästa gång
Har nu skrivit av receptet och skall pröva det imorgon. Det ser gott ut på papperet iaf
Blev en bra (enligt mig) lagom smetig smet. Tack för ett jättebra köttbullsrecept!
Verkar vara ett smarrigt recept:) Ska prova det idag
Vi hade i en vitlöksklyfta i smeten, det blev HUR gott som helst! Ett väldigt bra recept, det här kommer vi göra fler gånger. Såsen gjorde vi efter ett eget recept, och så hade vi kokta morötter och lingonsylt till ;D
Låter gott, har tagit upp köttfärs och ska prova imorgon, betyg kommer :)
Kanongoa, kommer att göra dom många gånger.
Jättegoda köttbullar! Jag gjorde eget ströbröd, glutenfritt, och det blev bra. De här ska jag bjuda på när det blir julafton. :-)
Mycket saftiga och goda!
Jättebra och lätta köttbullar att laga, även för en som bara gjort det en gång tidigare. Hade tomatsås (tomatkross,tomatpuré, socker, hönsbuljong och oregano) till istället för gräddsåsen, samt oregano i köttbullarna. Tack!
Jättegoda köttbullar. Även barnen uppskattade dem.
Jättegod alla i familjen tyckte mycket om det en femma självklart
Jättegoda köttbullar :D