Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabb lövbiffsgryta med mycket smak av basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Bryn köttet i omgångar i oljan och margarinet och lägg över i en gryta. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Fräs den hackade vitlöken en kort stund och lägg över i grytan.
  3. Rör ner vetemjölet och tillsätt sedan buljong, grädde och soja. Låt gryta puttra i 5-10 minuter. Späd med mer grädde eller buljong om det behövs.
  4. Skär eller riv basilikan i grova strimlor. Tillsätt hälften av basilikan, de hackade nötterna och den rivna parmesanosten i gryta. Smaka av med vitpeppar och ev mer kalvfond.
  5. Strö över resten av basilikan och servera genast tillsammans med en grönsallad och pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 17 oktober 2011

    Kanongod gryta .En klar femma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.