- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En variant på "falukorv i ugn", lite lyxigare, lite mer hetta. Gör du denna en enda gång, så kommer du aldrig att se på falukorv på samma sätt igen.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen.
När den är färdig, tillsätter du övriga ingredienser och stöter eller vispar potatisen till ett färdigt mos.
Blanda ingredienserna till korvsåsen i en skål.
Skala, kärna ur och skär äpplet i ½ cm tjocka skivor.
Pudra äppelskivorna lätt med kanel och stek dem på ganska låg värme i c:a 3 minuter per sida, eller tills de börjar vätska lätt.
Skär falukorven i 1 cm tjocka skivor och löken i 2 mm tjocka skivor.
Smörj en ugnsfast form med matfett.
Doppa falukorvsskivorna i korvsåsen och lägg en korvskiva, lökskiva och äppelskiva efter varandra i en lång rad i formen. Täck med bacon och häll över riven ost.
Lägg potatismoset runt om i formen och kör i 175 graders ugn tills osten har smält (c:a 20minuter).
- Servera gärna med en grönsallad.
Publicerat den
25 februari 2011
Skriv kommentar