Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bengans fisk- och musselgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En egenkomponerad rätt som smakar fantastiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slanta morötterna och finhacka löken, hacka övriga grönsaker och persiljan. Ta ur kärnorna ur chilin och finhacka. Vill du ha lite mer hetta så spara kärnorna i en av chilifrukterna. Rengör blåmusslorna och släng dem som är öppna. Skär fisken i 3 cm stora bitar.
  2. Fräs alla grönsaker, chili och persilja i stor gryta. Häll i vin, fiskfond, crème fraiche, pressa i citron och späd med vatten. Koka upp och låt puttra i 10 minuter så att smakerna gifter sig, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i fisken och koka vidare i 5 minuter avsluta med musslorna och lägg på lock. Grytan är klar att servera när musslorna öppnat sig, släng dem som inte öppnat sig.
  4. Servera med vitt lantbröd och aioli, förslagsvis dricker man samma vin till maten som använts i grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.