- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En egenkomponerad rätt som smakar fantastiskt.
Instruktioner
- Slanta morötterna och finhacka löken, hacka övriga grönsaker och persiljan.
Ta ur kärnorna ur chilin och finhacka. Vill du ha lite mer hetta så spara kärnorna i en av chilifrukterna.
Rengör blåmusslorna och släng dem som är öppna. Skär fisken i 3 cm stora bitar.
- Fräs alla grönsaker, chili och persilja i stor gryta. Häll i vin, fiskfond, crème fraiche, pressa i citron och späd med vatten. Koka upp och låt puttra i 10 minuter så att smakerna gifter sig, smaka av med salt och peppar.
- Lägg i fisken och koka vidare i 5 minuter avsluta med musslorna och lägg på lock.
Grytan är klar att servera när musslorna öppnat sig, släng dem som inte öppnat sig.
- Servera med vitt lantbröd och aioli, förslagsvis dricker man samma vin till maten som använts i grytan.
Publicerat den
10 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar