Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffsandwich med ricottacrème

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En varm smörgås är lättlagad lunchmat. Här sätter en röra av ricotta, parmesan och soltorkade tomater typiskt italiensk smak på den smarriga skapelsen. Ur Allt om Mat nr 13 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med 1 ½ tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 4 biffar.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricotta- och parmesanost. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt litet olja som tomaterna legat i och rör till en smidig konsistens.
  3. Grilla eller stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Skär baguetten i 8 sneda skivor och grilla brödskivorna ca 1 minut på varje sida.
  4. Bred ricottacrèmen på brödskivorna och lägg ihop dem med biff, tomater, lök och grönsallad. Servera genast, gärna med litet extra svartpeppar.
  5. Ricottaosten kan ersättas med keso, men mosa i så fall keson innan den blandas med de soltorkade tomaterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.