Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkla och goda bröd med söta blåbär. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör i mjölmix, salt, olja, blåbär och linfrön till en tjock smet. Fördela smeten i 8 väl smorda plåtformar. Använd t ex muffinsplåt och pensla den med smält smör. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Strö över lite extra linfrön och grädda bröden i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka att de är torra i mitten. Låt svalna ett par minuter. Stjälp upp bröden och låt svalna helt på ett galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.