Ser helt delikata ut där de ligger på en bricka med en gul ostskiva mellan de blåa bröden.
Instruktioner
- Lägg grahamsmjölet i en degbunke. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över mjölet och rör om. Låt stå tills det svalnar.
- Tillsätt smör i klickar, smulad jäst, honung, salt, blåbär och 13 dl av vetemjöl special. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, gärna den rostfria (träytor kan bli missfärgade av blåbären). Arbeta degen smidig och dela den i fyra bitar.
- Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex trekantiga bitar, som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225º.
Spraya eller pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen, ca 14 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar