Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmets Journals blåbärsbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ser helt delikata ut där de ligger på en bricka med en gul ostskiva mellan de blåa bröden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg grahamsmjölet i en degbunke. Värm mjölken till kokpunkten och häll den över mjölet och rör om. Låt stå tills det svalnar.
  2. Tillsätt smör i klickar, smulad jäst, honung, salt, blåbär och 13 dl av vetemjöl special. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk, gärna den rostfria (träytor kan bli missfärgade av blåbären). Arbeta degen smidig och dela den i fyra bitar.
  4. Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex trekantiga bitar, som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 225º. Spraya eller pensla bullarna med vatten och grädda dem i mitten av ugnen, ca 14 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.