Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Läcker i färgen och frisk i smaken. Använd gärna frysta bär, men inte sylt, som blir för sött.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i bunken och häll på vattnet och rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, blåbär och större delen av mjölet, arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i tre delar, rulla ut dem och fläta ihop dem till en stor fläta eller gör en vanlig limpform av den. Lägg den på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. Låt brödet kallna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.