Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärslängd diabetikervänlig

 
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Läckra snabbakade längder som du lätt åstadkommer när du får oväntade kaffegäster. Det blir 2 längder och varje längd räcker till 7–8 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225°
  2. Skär fettet i bitar. Finfördela det i mjölet till en smulig massa för hand eller i matberedare.
  3. Tillsätt kesellan och låt ingredienserna blanda sig men inte mer.
  4. Skrapa ned degen på mjölat bord och kavla ut den till 2 rektanglar, 18x25 cm stora.
  5. Lägg degplattorna på plåt täckt med bakplåtspapper. Fördela bären i en sträng på mitten. Blanda lättströ och maizena och strö det över.
  6. Vik degen tredubbel och vänd så att skarven kommer underst på längderna. Skåra i dem med vass kniv så som det ser ut på bilden.
  7. Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 15 minuter. Servera direkt. Frys in det som inte går åt under dagen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.