Den här längden innehåller allt gott man kan önska sig. Den krämiga mandelmassan och de friska blåbären gör den extra saftig och god.
Instruktioner
- Smöra och mjöla formarna. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
- Smula ner jästen i en bunke och rör ner degvätskan. Blanda så att jästen löser sig. Rör sedan ner resten av ingredienserna till degen och blanda till en smidig deg.
- Låt degen jäsa 40 minuter. Rör under tiden mandelmassan grovt och blanda den med smöret.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till två rektanglar, 30x40 cm.
- Bred först på mandel- och smörsmeten och strö sedan över blåbären.
- Rulla samman som rulltårtor och lägg dem i formarna. Klipp flikar i rullarna. Vik och dra sedan ut flikarna från mitten av längden. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med ett uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda cirka 20 minuter.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar