Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärslängd med mandel

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den här längden innehåller allt gott man kan önska sig. Den krämiga mandelmassan och de friska blåbären gör den extra saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och mjöla formarna. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke och rör ner degvätskan. Blanda så att jästen löser sig. Rör sedan ner resten av ingredienserna till degen och blanda till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa 40 minuter. Rör under tiden mandelmassan grovt och blanda den med smöret.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till två rektanglar, 30x40 cm.
  5. Bred först på mandel- och smörsmeten och strö sedan över blåbären.
  6. Rulla samman som rulltårtor och lägg dem i formarna. Klipp flikar i rullarna. Vik och dra sedan ut flikarna från mitten av längden. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda cirka 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.