Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakssoppa med fullkornspasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad, kalorisnål och diabetikervänlig. Egentligen tycker jag bättre om vetemjölsklimp i grönsakssoppan, men hittade ett hyfsat substitut i pastaskruvar av fullkorn. Perfekt att frysa in för att ha till snabblunch en annan dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg buljongtärningarna i en liter vatten, värm och låt dem lösas upp.
  2. Skär kålroten, morötterna, broccolin, och blomkålen i småbitar och strimla purjolöken.
  3. Lägg först i kålrötterna och låt dem koka 5-6 minuter.
  4. Lägg därefter i övriga grönsaker.
  5. Låt alltsammans koka i cirka 15 minuter.
  6. Lägg i pastaskruvarna och låt soppan koka ytterligare 8 minuter.
  7. Servera tillsammans med ostsmörgås. Knäckebröd eller mjukt bröd, exempelvis saftiga och fiberrika tekakor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.