Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj från Irland

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En täckt paj, vars innehåll går att variera efter säsong: rabarber, äpplen, plommon, hallon eller vad man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör och florsocker, tillsätt äggen och vispa allt i några minuter, gärna med elvisp. Rör ner mjölet och blanda till en deg, gärna med händerna. Spara lite mjöl till utbakningen. Lägg degen kallt i en plastpåse i minst en timme.
  2. Kavla ut 2/3 av degen till en platta, lagom till en form på ca 30 cm i diameter, helst med löstagbar kant. Smörj formen och täck botten med degen.
  3. Fördela blåbären i formen, så de bilda en topp på mitten, strö över socker och nejlikorna. Kavla ut resterande deg till ett lock. Pensla kanterna och nyp till väl. Blir det deg över kavla löv till dekoration. Pensla locket med uppvispat ägg.
  4. Grädda i 175 grader i 45-60 minuter. Låt svalna och lossa från formen. pudra över pajen med florsocker och servera den med lätt vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.