Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj från Ven

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept på blåbärspaj. Enkelt att göra och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman pajdegen i en skål eller på bakbordet. Låt den ligga kallt i 30 minuter
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter
  4. Lägg i blåbären. Vispa socker och äggula pösigt. Vispa också grädden och äggvitan för sig till skum
  5. Vänd först ner grädde i äggsmeten sedan äggvitan. Häll blandningen över blåbären.
  6. Grädda på nedersta falsen i c:a 30 minuter. Servera glass eller grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.