Under de glaserade apelsinskivorna gömmer sig en underbar blodapelsinsmakande färskostfyllning.
Instruktioner
- Smält smöret. Mixa eller krossa kexen till fina smulor.
Rör ner dem med kanel i smöret. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanterna med smör.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa på låg hastighet ihop Philadelphiaost, socker, vaniljsocker, mjöl, salt och apelsinskal i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget i smeten. Blanda väl.
Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills den känns "tungt gungig". Ta ut och låt svalna.
Lossa kanterna. Låt kakan kallna helt, gärna över natten.
- Skär bort skalet på apelsinerna. Skär dem i mycket tunna skivor. Lägg i ett fint mönster, utifrån och in på hela kakan.
Värm aprikosmarmeladen med finstrimlad ingefära och vatten i en kastrull. Ringla det över kakan. Låt svalna.
- Garnera med färska tranbär runt kanterna.
Publicerat den
29 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar