Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsbiffar

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mormors gamla recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka blomkålen (delad i rosetter) i saltad vatten, tillsätt lite kummin. Koka ca 5-8 min. Den ska fortfarande ha fast konsistens. Sila bort vatten och låt kallna, mosa sedan med gaffel i en bunke.
  2. Separera äggulan och vispa ihop äggvitan till en fast skum. Tillsätt äggulan i blomkålen samt vetemjöl och kryddor. Till sist vänder du i äggviteskum. Forma små biffar med en sked och stek i olja tills de får en gyllenebrun färg. Gott med potatismos och sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.