Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålsbiffar med stekt lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket goda biffar.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva löken. Bryn den sakta i lika delar olja/smör och häll sedan på en bra skvätt vatten. Öka värmen och låt stormkoka tills vätskan dunstat. Koka blomkålen 8-10 min i lättsaltat vatten. Mixa den och potatisarna eller passera för hand. Blanda moset med ägg, potatismjöl, salt och peppar efter smak. Klicka i biffar en stor stekpanna och stek lätt på båda sidor (om smeten är lös tag lite mer potatismjöl). Smeten kan även gräddas 15-20 minuter i 225 grader i smord form i varm ugn. Serveras med den frasigt stekta löken, potatis och ev. kasslerskiva eller liknande.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.