Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålscurry extra allt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Curry kommer i miljoner olika versioner. Här är en vi gillar lite extra mycket i vår familj. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i lite olja så att den mjuknar och blir lätt transparent. Rör ner ingefära, gurkmeja, spiskummin och curry. Låt fräsa med i några minuter.
  2. Skär potatis och blomkål i ungefär lika stora bitar. Rör ner i grytan tillsammans med linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 12-15 minuter eller tills grönsaker och linser är mjuka.
  3. Servera som den är eller tillsammans med kokt fullkornsris, matkorn, quinoa eller annat gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.