Perfekt till fredagskvällen som förrätt!
Instruktioner
- Mixa snabbt ihop alla såsingredienser utom pepparroten så att det blir slätt. Mixa inte länge för då försvinner en del av tomatsmaken. Blanda ner mycket pepparrot, minst 1 msk, beroende på din rots styrka. Smaka av noga med mer ketchup och lime. Den här rätten står och faller med den exakta kryddningen. Beroende på kvaliteten på tomaterna behöver du olika mängd ketchup för att få tydlig tomatsmak. Täck över noga och kyl i minst 20 minuter.
- Skala räkorna och spar skalen till buljong i kyl eller frys. Skala gurkan och tärna grovt. Skala bort det mesta av det trådiga ytterlagret på sellerin med en potatisskalare. Skiva lite på snedden i knappt centimetertjocka bitar.
- Fördela hälften av räkorna och grönsakerna i sex glas. Slå på den tunna såsen. Arrangera resten av räkorna och grönsakerna i glasen.
Publicerat den
9 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar