Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brieostfyllda kycklingfiléer med morotssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festligt gott, enkelt att lyckas med. Att panera i grovt rågmjöl gör kycklingen extra frasig och god. Morotssalladen får lite extra sting av chilifrukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala morötterna och riv dem mellanfint i din köksmaskin. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i hett vatten ca 5 minuter. Dela och kärna ur chilifrukten och skär den i små bitar. Blanda olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda i chilin. Häll av vattnet av rödlöken och lägg den i en salladsskål tillsammans med de rivna morötterna. Rör runt.
  3. Dela brieosten i fyra delar. Skär en skåra i kycklingfiléerna och fyll med brieosten och blad av koriander. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt med en gaffel. Häll rågmjölet i en annan djup tallrik och salta och peppra.
  4. Doppa kycklingfiléerna först i ägget och sedan i rågmjölet. Bryn dem i rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme så att de får en gyllenbrun färg. Stek dem färdiga i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera kycklingen med morotssalladen och eventuellt kokt ris eller klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.