Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med mörk chokladtryffel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En god och kladdig brownie med valnötter för chokladälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Smält smöret i en katrull och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker poröst. Häll försiktigt ner chokladsmöret i äggblandningen och rör hela tiden försiktigt. Häll ner mjölet pö om pö genom en sil. Blanda försiktigt.
  3. Häll över allt i en djup ugnsplåt och grädda i ca 8 minuter, tills det bildats en skorpa på ytan. För en fastare kaka bakas den i 10-12 minuter. Låt kallna i kyl innan den skärs upp-
  4. Hacka chokladen till tryffeln. Koka upp grädden och smöret och häll det över den hackade chokladen. Rör till en slät tryffel. Låt stå och svalna tills tryffeln är spritsbar, mjuk men inte så att den rinner.
  5. Skär upp brownien och spritsa tryffel på toppen. Garnera med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.