Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med chokladglasyr

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Glasyren är inte nödvändig, men gör dem ännu lite svårare att motstå. TIPS: dela kakorna och fyll dem med t ex créme fraiche eller lemon curd. Eller gör en hel tårta. gör då i långpanna och fyll de som bakelserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 200 C. Smält blockchokladen. Smält matfettet. Låt båda svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och choklad i äggsmeten. Hacka hasselnötterna, blanda ner dem i äggsmeten och rör ordentligt.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, lite i tagen så det inte blir klumpar.
  4. Smörj en långpanna 30x40 cm. bred ut smeten i pannan. Grädda kakan i ugnen ca 25 min tills kakan stelnat något, men ändå inte är helt torr inuti. Låt kakan kallna.
  5. Smält chokladen till glasyren och bred den tunt över den kalla kakan. Hacka hasselnötterna och strö över. Skär rutor när glasyren stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.