Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Browniepaj med snötäcke

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Brownies på nytt sätt. Grädda dem i ett krispigt smördegsskal och täck med vit chokladkräm och vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det tärnade smöret. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg, knåda ihop och låt vila en timma i kylen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform och klä den med pajdegen. Tumma kanten till ett regelbundet mönster. Smält 150 g mörk choklad. Riv resten av chokladen grovt och ställ åt sidan.
  3. Gör fyllningen. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget och den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda 25 minuter. Låt svalna helt.
  4. Gör chokladkrämen. Smält den vita chokladen med ½ dl vispgrädde. Rör krämen slät, ta av från värmen och låt svalna lätt. Ringla krämen över pajen och låt den stelna.
  5. Vispa resten a grädden och skeda upp den fint ovanpå pajen och garnera med den rivna chokladen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.